Свободно време

В игрите за деца и момичета обикновено се налага да да се обличат или гримират кукли. Може да се наложи да се направи и пълна промяна. Понякога трябва да сготвите вкусна рецепта и да нахраните децата. Всички игри се играят Онлайн и не изикват инсталация. Ако сте гладни поиграйте Cooking games, а ако не сте можете да потърсите скрити предмети в игрите Hidden Object games или да играете Puzzle games online на вашия телефон или таблет.

Раждането на звездата

Куклата известена като Bild Lili, блондинка с прическа като опашка на пони и характерБарби е родена по време на златната ера след Втората световна война. По това време Америка просперира с богато наситените филми Technicolor, строеж на  нови предградия и коли големи колкото заседнали китове.
В началото на 1950, г-жа Хендлър има идея за създаване на възрастна кукла след като забелязва  очарованието на дъщеря си от възрастни хартиени кукли, чиито дрехи тя може да се промени.
Г-жа Хендлър си представяла кукла, върху която момичетата могат да проектират своите желания за своя бъдещ живот, след като станат пълнолетни жени. Но дизайнерите от Mattel първоначално отказали, заявявайки, че многото детайли ще направят куклата прекалено скъпа.
"Това беше официалната причина", припомня си г-жа Хендлър в книгата от 1994, "Куклата мечта: Историята на Рут Хендлър ", която е написана в съавторство с Жаклин Шанън. "Но аз мисля, че нежеланието на тези дизайнери - всеки един от тях мъж - произтича най-вече от факта, че....

Коя е Барби

Барби на 50 годиниБарби, една от най-успешните кукли произвеждани някога. Тя  е изобретение на Рут Хендлър, която е един от основателите на играчката и компанията, Mattel.
Малката пластмасова кукла, наречена на дъщеря и, Barbara, прави своя дебют на 9 март 1959 г. на Панаира на играчките в Ню Йорк. По този повод, Барби носи бански на черно-бели райета, обувки и слънчеви очила. Нейната цена е $ 3, скромната сума дори и тогава. Заедно с нея са показани и някои аксесоари струващи между 1 $ и $ 3.
Много от участниците в панаира не харесали Барби. Тя има тяло с гърди, малка талия и дълги крака. Изображението и е мрачно с тъмна очна линия и устни червени като ябълка.
Въпреки първоначалния хладен прием на  Панаира на играчките, куклата Барби се появява  на рафтовете на магазините през лятото на 1959 г., и складовете им се...

Игрите влизат в ежедневието

Пълна промяна. Барби игриМоже да говорим дълго за митологичните примери в компютърните и видео игри, но в тази статия ще обърнем повече внимание на "нашето друго аз", което живее свой собствен живот и задоволява пряко нашите емоционални нужди. Това се случва не само при мъжете, но и при жените. Разбира се, в по-широк смисъл, можем да разграничим „мъжки“  и „женски“ игри, но в днешно време границите са много размити. Днес можем спокойно да видим някоя елегантна дама в бизнес облекло, която вечер обича да си разкъцква CS, а също така  можем да видим и мъж, който си храни тамагочито на телефона.
До каква степен игрите рефлектират истинският ни живот?

Всъщност те са пряко отражение на нашата реалност, но към нея прибавяме и своите мечти и желания. В игрите можем да бъдем това, което вътрешно си представяме, че сме, но...

От пещерите до технологичното общество. Какво не се е променило?

Игри с пъзли. Подреждане на пъзели и решаване на когически задачи.Светът на игрите е вълшебен свят. Може би тъкмо затова спомените за нашето детство са толкова силни и винаги свързани с най-хубавите ни преживявания в игрите. Още Платон и Аристотел са препоръчвали игрите, като важно средство за създаване на полезни навици у децата.
Ако искаме да открием колко стара е играта, нашите изследвания ще ни отведат хиляди години назад - при пещерния човек. Археолози са открили от най-древни времена играчки във форма на оръдия на труда, на оръжия, на предмети от бита на хората и други. С помощта на такива играчки, като лък, стрели, капани, шейни, лодки изработени миниатюрно, у момчетата са били възпитавани навици, необходими на ловеца и риболовеца. По други са били играчките за момичетата, които ги приучавали към....

Момичешки онлайн игри

Игри за момичетаВ Интернет съществуват цял куп интересни онлайн игри за момичета и жени. Ако не вярвате значи никога не сте пускали култовите флаш заглавия на игри свързани с поддръжката на салон за красота или изграждащи кариерата на гранд дами в обществото. Има всякакви женски онлайн игри, които няма как да не се харесат на нежния пол.
Бихме искали да прибавим, че към най-популярните женски игри свързваме и онези, които са подходящи за хора над осемнадесет годишна възраст, още наричани...

Подходящи компютърни игри за деца

Игри за децаАз имам 2 деца момче на 4 години и момиче на 10 и двете обичат да играят на компютъра ми, с който работя но знаят, че аз съм строг в това отношение и ги контролирам. Дъщеря ми като по-голяма има влечение към някои по-сериозни онлайн игри но според мен тя е още много много малка.
Голяма дискусия провеждам заедно с моите приятели и близки на тема "Какви игри трябва да играят малките деца" под малки имам предвид между 4 и 16 години. Според мен ние нямаме право да решаваме децата си от удоволствието да щракат по клавиатурата и да кликат с мишката но същевременно с това съм заинтересован от това, което те виждат на монитора.
В свободният обмен на файлове по мрежата детските игри не са много и за това аз избирам варианта да...