Свободно време

В игрите за деца и момичета обикновено се налага да да се обличат или гримират кукли. Може да се наложи да се направи и пълна промяна. Понякога трябва да сготвите вкусна рецепта и да нахраните децата. Всички игри се играят Онлайн и не изикват инсталация. Ако сте гладни поиграйте Cooking games, а ако не сте можете да потърсите скрити предмети в игрите Hidden Object games или да играете Puzzle games online на вашия телефон или таблет.

От пещерите до технологичното общество. Какво не се е променило?

Игри за търсене и намиране на предмети.Светът на игрите е вълшебен свят. Може би тъкмо затова спомените за нашето детство са толкова силни и винаги свързани с най-хубавите ни преживявания в игрите. Още Платон и Аристотел са препоръчвали игрите, като важно средство за създаване на полезни навици у децата.
Ако искаме да открием колко стара е играта, нашите изследвания ще ни отведат хиляди години назад - при пещерния човек. Археолози са открили от най-древни времена играчки във форма на оръдия на труда, на оръжия, на предмети от бита на хората и други. С помощта на такива играчки, като лък, стрели, капани, шейни, лодки изработени миниатюрно, у момчетата са били възпитавани навици, необходими на ловеца и риболовеца. По други са били играчките за момичетата, които ги приучавали към труда на жената. В редица музеи се пазят играчки от древен Египет - кукли от дърво и тъкани - стилизирани фигурки на животни, различни кожени топки и други, изработени три хиляди години преди новата ера. От древен Китай до наши дни са запазени глинени играчки: къщичка, ръчна мелница, съдове за храна, а в гробници от антично време са намерени художествено изработени играчки от слонова кост, теракот, кехлибар, марионетни кукли, фигури на животни.
Играта при децата отдавна е считана за един от най-важните аспекти в тяхното развитие. Грандвил Стенли Хол, американски психолог и педагог провежда през 1890 едни от най-ранните изследвания на тази тема. Те предизвикват искрен интерес към психичното, умственото, физическото и поведенческото развитие на децата

Играта също така е спомената в точка 31 на Конвенцията за правата на детето. В нея се казва, че децата имат право на почивка и свободно време в което да играят подходящи за тяхната възраст игри. В Конвенцията се споменава и че децата не само имат право, но и трябва да бъдат окуражавани да извършват подобни дейности.
Днес игрите се считат за част от цялостното развитие на детето. Смята се, че има важна връзка между игрите и развитието на мозъка на детето.
 
При малките деца до около 5-6 години игрите са основната част от ежедневието. На тази възраст децата предпочитат игрите на открито. На детската площадка, на люлките на пързалката. На тази възраст започват да се оформят и различните видове игри според пола на детето. Постепенно момичетата започват да предпочитат игри за момичета, които са свързани с имитиране на дейности извършвани по-често от жената, като готвене, почистване, обличане, фризьорство, докато момчета се увличат по коли и мотори, иска им се да бъдат летци или шофьори, монтьори или детективи.
Постепенно с масовото навлизане на компютрите децата все повече се застояват пред тях и предпочита компютърните игри пред старите игри на открито.
Тъй като става все по-трудно да откъснем децата от компютъра то поне можем да ги насочим към сайтове за с подходящи за тях игри.
Един такъв сайт е www.games-free-online.net. Игрите на сайта са умело подбрани и са подходящи както за деца така и за по-възрастни. Там можете да намерите игри за момичета, игри с коли и мотори, подходящи за момчета. Сайта е с лесна и приятна навигация. Игрите са подредени по категории за по-лесното намиране на играта която търсите. Всички игри са придружени със снимка и подробно описание.

Специално внимание можете да обърнете на следните категории:

  • Игри с професии: в която са събрани игри в които можете да се превъплатите в различни професии. Можете да бъдете фризьорка, готвач,  брокер на недвижими имоти, монтьор, детектив, шофьор на такси в натоварения градски трафик и каквото още се сетите.
  • Намиране на скрити предмети: В нея са подредени игри в които трябва да откриете нещо или някакъв предмет. Обикновено те са скрити в стари къщи, изоставени пощенски станции древни замъци, руини на загадъчни острови или пък на други екзотични места.
  • Пъзели: Тук са събрани различни игри пъзели и логически игри, като Судоко, Mahjong, Zuma, Rome Puzzle и други.

На сайта ще намерите още категории и голямо разнообразие от игри които могат да се играят онлайн. Ще намерите някои от първите компютърни игри като Pacman до нови игри като Игрите направени по популярния филм Здрач.
Каквато и игра да изберете, дали някоя от старите игри играни с играчки или навън или някоя от модерните компютърни игри важното е да се забавлявате и да сте в добро настроение. Пък кой знае, може дори да научите нещо ново от играта.