Свободно време

В игрите за деца и момичета обикновено се налага да да се обличат или гримират кукли. Може да се наложи да се направи и пълна промяна. Понякога трябва да сготвите вкусна рецепта и да нахраните децата. Всички игри се играят Онлайн и не изикват инсталация. Ако сте гладни поиграйте Cooking games, а ако не сте можете да потърсите скрити предмети в игрите Hidden Object games или да играете Puzzle games online на вашия телефон или таблет.

Игрите влизат в ежедневието

Барби игри. Прическа и грим.Може да говорим дълго за митологичните примери в компютърните и видео игри, но в тази статия ще обърнем повече внимание на "нашето друго аз", което живее свой собствен живот и задоволява пряко нашите емоционални нужди. Това се случва не само при мъжете, но и при жените. Разбира се, в по-широк смисъл, можем да разграничим „мъжки“  и „женски“ игри, но в днешно време границите са много размити. Днес можем спокойно да видим някоя елегантна дама в бизнес облекло, която вечер обича да си разкъцква CS, а също така  можем да видим и мъж, който си храни тамагочито на телефона.

До каква степен игрите рефлектират истинският ни живот?

Всъщност те са пряко отражение на нашата реалност, но към нея прибавяме и своите мечти и желания. В игрите можем да бъдем това, което вътрешно си представяме, че сме, но в ежедневието си не можем да изявим.

Полезни ли са тези игри?

Всяка жена, която е играла онлайн игри за готвене и гримиране (cooking and make-up games) може с ръка на сърцето да каже, че тези игри са изключителни помощници в ежедневието. Научават се рецепти за готвене, идеи за гримиране и куп други неща...
 Като жена мога да споделя, че от тях съм се научила смело да експериментирам както в стила си на обличане, прически и грим така и в кухнята.
Без да се налага да акцентирам върху различните типове игри по отделно, мога съвсем спокойно да заключа, че този тип игри може да повлияе много положително върху нас, като ни възвърне тонуса и емоционалния баланс, като ни направи по-социативни и по-креативни. За разлика от първичните твърдения, че игрите не водят до нищо добро, освен пристрастяване и зомбиране, след дългогодишен опит и анализ в областта на комуникациите, моите изводите са че тези игри могат да повлият и положително върху нас и нашето ежедневие.

Какви са рисковете?

Разбира се, няма нещо на този свят, което да е само полезно. Полезността се крие в начина ни на употреба и интеракция с дадено нещо. Независимо какви игри играете, дали ще е за готвене, прически, грим, дали ще сте влезли със своя аватар във виртуалния мол и ще разгледате новите модни тенденции, трябва да имате предвид няколко неща:

Първо: музиката елиминира рационалното ни мислене. Така можем, да се поддадем лесно на манипулация т.е. на скритите реклами в игрите. Има достатъчно НЛП –експерти, които правят всичко възможно да елиминират мислещата част от съзнанието ни. Когато играете играта, натискайте бутона “mute” на звука, така сами ще видите, че е много по-приятно.

Второ: Играйте с мярка. Не позволявайте на виртуалният  свят да ви завладее до такава степен, че да загубите представа за реалност. Това може да стане много лесно, като си направите график за игра – например да си позволите да играете само по 1 час дневно. Сами ще се убедите, че този начин работи безотказно.