Свободно време

В игрите за деца и момичета обикновено се налага да да се обличат или гримират кукли. Може да се наложи да се направи и пълна промяна. Понякога трябва да сготвите вкусна рецепта и да нахраните децата. Всички игри се играят Онлайн и не изикват инсталация. Ако сте гладни поиграйте Cooking games, а ако не сте можете да потърсите скрити предмети в игрите Hidden Object games или да играете Puzzle games online на вашия телефон или таблет.

Коя е Барби

Първата кукла БарбиБарби, една от най-успешните кукли произвеждани някога. Тя  е изобретение на Рут Хендлър, която е един от основателите на играчката и компанията, Mattel.
Малката пластмасова кукла, наречена на дъщеря и, Barbara, прави своя дебют на 9 март 1959 г. на Панаира на играчките в Ню Йорк. По този повод, Барби носи бански на черно-бели райета, обувки и слънчеви очила. Нейната цена е $ 3, скромната сума дори и тогава. Заедно с нея са показани и някои аксесоари струващи между 1 $ и $ 3.
Много от участниците в панаира не харесали Барби (Barbie). Тя има тяло с гърди, малка талия и дълги крака. Изображението и е мрачно с тъмна очна линия и устни червени като ябълка.
Въпреки първоначалния хладен прием на  Панаира на играчките, куклата Барби се появява  на рафтовете на магазините през лятото на 1959 г., и складовете им се изпразват за броени дни.
През дългото време на своето съществуване, Барби е имала работила като модел, астронавт, палеонтолог, Air Force пилот, хирург, NASCAR шофьор и рап изпълнител. Играла е баскетбол с NBA и се кандидатира за президент три пъти. Наскоро Mattel проведе онлайн гласуване и моли хората да изберат най-успешната професия от 125-те в кариера на Барби. Най-печелившия избор се оказа компютърен инженер.
През всичките тези години Барби е станала легенда и икона.