Свободно време

В игрите за деца и момичета обикновено се налага да да се обличат или гримират кукли. Може да се наложи да се направи и пълна промяна. Понякога трябва да сготвите вкусна рецепта и да нахраните децата. Всички игри се играят Онлайн и не изикват инсталация. Ако сте гладни поиграйте Cooking games, а ако не сте можете да потърсите скрити предмети в игрите Hidden Object games или да играете Puzzle games online на вашия телефон или таблет.

Раждането на звездата

Куклата Bild Lili, прототип на Барби.Барби е родена по време на златната ера след Втората световна война. По това време Америка просперира с богато наситените филми Technicolor, строеж на  нови предградия и коли големи колкото заседнали китове.
В началото на 1950, г-жа Хендлър има идея за създаване на възрастна кукла след като забелязва  очарованието на дъщеря си от възрастни хартиени кукли, чиито дрехи тя може да се промени.
Г-жа Хендлър си представяла кукла, върху която момичетата могат да проектират своите желания за своя бъдещ живот, след като станат пълнолетни жени. Но дизайнерите от Mattel първоначално отказали, заявявайки, че многото детайли ще направят куклата прекалено скъпа.
"Това беше официалната причина", припомня си г-жа Хендлър в книгата от 1994, "Куклата мечта: Историята на Рут Хендлър ", която е написана в съавторство с Жаклин Шанън. "Но аз мисля, че нежеланието на тези дизайнери - всеки един от тях мъж - произтича най-вече от факта, че куклата ще има гърди."
Идеята на г-жа Хендлър си има летящ старт. Когато семейството пътува до Люцерн, Швейцария, и се натъква на витрина с 11-инчови възрастни кукли, всички с еднакви лица, но всяка с  различно облекло за ски. Куклата, позната на немско езичните европейци, е била известена като Bild Lili, блондинка с прическа като опашка на пони и характер, който се появява редовно в комикс, публикуван в германския вестник Bild Zeitung. Аксесоарите за  Bild Lili не могат да се купуват отделно. Г-жа Хендлър купува две от куклите, и още една на следващия ден във Виена.
Г-жа Хендлър разбира значението на разделяне на куклите от аксесоарите, и куклата плюс аксесоарите ще се превърне в съществена част от печалбите на Барби.
През 1957 г. г-жа Хендлър най после успява да убеди дизайнерите на Mattel да произведат прототип на куклата Барби.