Свободно време

Докато четете забавните ревюта на Любопитно за игрите можете да разпуснете и с нещо друго занимателно и развлекателно. Можете веднага да изиграете онлайн игра по свой избор. За да играете безплатните онлайн игри за деца не е нужно да сваляте или инсталирате допълнителен софтуер. Всички Онлайн игри се играят през WEB браузъра. Изиграйте няколко Hidden Object games online.
Можете да опитате няколко Time Management Games и да разберете какво е да си сервиттьор или шофьор на такси.

Какво правят онлайн игрите с нас ? Напаст ли са те или помощно средство?

Онлайн игри, забавление за малки и големи.В тази статия ще разгледаме няколко типа игри в частност пъзелите, състезателните игри и стратегическите игри.

Пъзелите

Това са може би най-добрите игри за деца и възрастни, които спомагат за  развитие на аналитичното мислене. Онлайн флаш пъзелите могат да бъдат изключително полезни за малки и големи. Резултатите са налице. Само след първите няколко седмици, човекът, който отделя достатъчно време за т.нар. разпускане с игри, и по-специално с пъзели, ще забележи по-висока концентрация  и по-голяма гъвкавост при взимане на решения.

Състезателните игри

 В тази графа влизат всички игри, в които има някакво състезание. Най-широко разпространената от тях е Need For Speed. Според много специалисти тези игри развиват бързи рефлекси, аналитично и стратегическо мислене. Колкото по-добри ставате и колкото повече левъли качвате толкова по-добре се развиват рефлексите ви и аналитичното ви мислене. Факт е, че тези игри са инспирирани от симулаторите за професионални шофьори, пилоти и др. Състезателните игри дължат този огромен успех именно на този факт.

Разбира се, в тези игри има известен риск по отношение на влиянието им. Има хора, които стават много по-самоуверени, повече от необходимото, и е възможно да действат малко по-безразсъдно в реалния живот. Много често те си мислят, че реакциите им ще са същите  на пътя каквито са и в играта, но често се оказва, че това не е така. Поради тази причина, от хора, които са податливи и имат влечения към екстремното и силни усещания, тези игри трябва да се играят с особени резерви.

Стратегическите игри

Познати от миналото стратегически игри са шахът и картите, но днес има много повече разновидности, които наистина ни карат да размърдаме сивото си вещество. Съвсем спокойно можем да заключим, че стратегическите игри нямат почти никакви странични ефекти, които да ни влияят зле. Напротив, те ни помагат да се справяме много по-добре в ежедневието си. Доказано е, че те повишават IQ-то ни и със сигурност помагат много за бързото развиване и израстване на децата. Ако детето ви иска да играе на такъв тип игра, задължително трябва да му позволите. Разбира се, нищо прекалено не влияе положително. Подхождайте строго спрямо контрола и времето, което детето отделя за игра. Ако приемем, че ние всички сме деца, подхождайте спрямо себе си по същия начин, ако прецените, че се увличате в игри прекалено много и не ви остава време да свършите нещо по-наложително.