Свободно време

Докато четете забавните ревюта на Любопитно за игрите можете да разпуснете и с нещо друго занимателно и развлекателно. Можете веднага да изиграете онлайн игра по свой избор. За да играете безплатните онлайн игри за деца не е нужно да сваляте или инсталирате допълнителен софтуер. Всички Онлайн игри се играят през WEB браузъра. Изиграйте няколко Hidden Object games online.
Можете да опитате няколко Time Management Games и да разберете какво е да си сервиттьор или шофьор на такси.

А ТИ какво знаеш за фермите?

КонАко искаш да разбереш нещо интересно и ново относно фермите, винаги можеш да посетиш местната библиотека. Вземи една стара и прашлясала книга, която тежи горе-долу около тон. Отвори я и прочети остарялата и неактуална информация, която ще те отегчи до смърт. Разбира се, точно в този конкретен случай, тъй като ТИ си един младеж, който не е от феновете на библиотеката и който не се занимава с такива неизвестни дейности като четенето на книги, ти и само ти ще отвориш лаптопа си  и ще напишеш в онлайн търсачката си популярната дума „ферма“. Можеш ли да познаеш какво се случи сега, след като направи онова нещо с лаптопа си преди съвсем малко? Не, естествено, че не научи нищо ново за реално съществуващи ферми по света или за дейностите, които се изпълняват ежедневно в тях. Това, което ти направи е да  започнеш да играеш една игра. Това, което обаче не знаеше досега е, че ние очаквахме да направиш точно това! Искаш ли да узнаеш как разбрахме какво ще направиш? Отговорът е елементарен - защото и ние така направихме.  Работата е там, че като напишеш гореспоменатата дума в търсачка, това, което получаваш в замяна са няколко популярни резултата, които те насочват директно към игрите с ферми. И да, и ние знаем, че те са забавни игри и че отвън всичко изглежда розово с разноцветни дъги, еднорози и сини пухкави облачета.

Подхождай с предпазливост! Предстои едно голямо „НО“. Но въпреки всичко тези игри причиняват сериозни щети на нашето психично здраве, те ни пристрастяват и подлудяват. Стига се до там, че може да се озовем в следната некомфортна ситуация: събуждаме се през нощта, изплашени сме до смърт, притесняваме се, че нещо ужасно може да е станало, потта се стича по челото, здраво сме стиснали плюшеното мече, всичко, което ни остава е да се придържаме към надеждата, че не сме осакатили трайно сладките кокошчици и овчици, като сме забравили да ги нахраним преди да си легнем тази вечер. И това не е всичко! Събуждаш се, отиваш до кухнята, за да си приготвиш вкусна закуска или посещаваш банята, за да се освежиш рано сутрин, но междувременно не изпускаш от очи телефона, носиш го навсякъде със себе си. Няма как да се спрат тези игри, те примамват с новите си функции, множество предмети винаги чакат да бъдат отключени или намерени, мистерии - разкрити, а тайни - развенчани. Може да ти се наложи да търсиш и скрити предмети, подобни на супер секретни съкровища със страхотни неразкрити обекти в тях. Може би същите тези, които търсиш от страшно много време насам. Тези предмети ти трябват ужасно много. Знаеш вече защо. И преди ти се е случвало да ги издирваш под дърво и камък. Без тях как ще успееш да повишиш капацитета на склада си?

В живота има няколко изключително специални момента, това са тези, които ценим най-много и заради които продължаваме пътя си на този свят, искаме да изживеем силните усещания на радост и щастие. Тайно всички се увличаме по тези емоции и изживявания, защото именно те ни карат да се чувстваме по-живи от всякога. За съжаление обаче същите тези усещания са толкова рядко срещани, а някои хора дори нямат щастието да ги изживеят през целия си живот, че не си заслужава да седим и да ги чакаме, а междувременно да изпускаме всичко останало, което осмисля живота. Това, с което разполагаме е виртуалната игра и по-точно виртуалната ферма.  И въпреки че тя може да ни пристрастява и да ни кара да се съмняваме в разсъдъка си, докато сме станали посред нощ, за да издоим кравите или да оберем ябълките от дървото, също така тя ни дава някаква идея за бъдещото ни съществуване. Кой знае, може някой ден и ти да се събудиш като богат фермер, който си разбира от работата. И всичко това, защото написа думата „ферма“ в търсачката си и отказа да прочетеш една книга!