Свободно време

Докато четете забавните ревюта на Любопитно за игрите можете да разпуснете и с нещо друго занимателно и развлекателно. Можете веднага да изиграете онлайн игра по свой избор. За да играете безплатните онлайн игри за деца не е нужно да сваляте или инсталирате допълнителен софтуер. Всички Онлайн игри се играят през WEB браузъра. Изиграйте няколко Hidden Object games online.
Можете да опитате няколко Time Management Games и да разберете какво е да си сервиттьор или шофьор на такси.

Онлайн игри или забавление за всички

Игри за момичетаВремето, в което игрите бяха табу за възрастните е вече в историята. Традиционните забавления сред природата отстъпиха пред навлезлите технологии. Преди около десет години, пазарът беше залят от вълната на видео игрите. Децата бяха готови да се подложат да безкрайно послушание само, за да се сдобият с мечтаното Nintendo. Детското внимание беше  насочено към малкия и смел Супер Марио, който никога не се отказваше от спасяването на похитената принцеса. Батман и Супермен се бореха със злодеите, а симпатичният син таралеж Соник събираше златни монети. За съвсем кратко време, видео игрите заплениха въображението на малки и големи. Децата започнаха да играят заедно със своите родители. С течение на годините, видео игрите бяха почти забравени. Но тяхната роля не е за подценяване. Те успяха да проправят път на популярните в днешно време, онлайн игри.

Според старите хора, игрите са загуба на време. Те никога не биха разбрали, защо детето прекарва толкова време вперило поглед в компютъра. За малките изследователи, онлайн забавленията се оказват възможност за прехвърляне в нов и нереален свят. В близкото минало беше изключително трудно да открием игра, която да отговаря на нашите интереси. Развитието на Интернет и човешкото въображение доведоха до създаването на купища нови и атрактивни игри. Пример за такива игри е сайта e-igri.com. За малките госпожици са предвидени игри с оцветяване. Изключително   харесвани от момичетата са игрите с готвене и създаване на нови дрехи. Онлайн пространството помага за развитието на детското въображение. В съвременния сив и скучен свят, детето се нуждае от място където може да развихри своите фантазии. Ако трябва да погледнем с очите на дизайнери, игрите способстват за изграждането на стил в малките деца. Роклята на модела трябва да бъде съчетана с правилните обувки и бижута. Красивото момиче трябва да бъде преоблечено, за да отиде на клуб. Игрите с професионална насоченост представят пред детските очи света на възрастните. Забавление свързано с готвене или шофиране на кола задържа детското внимание за дълго време. Създателите на онлайн игри не са пренебрегнали момчетата. Съществуват безброй варианти с шофиране, състезания, стрелба или изпълняване на мисии. Играейки на тези игри, момчетата се забавляват, а също се учат на отговорност и концентрация. Забавленията, които са свързани с подреждането на пъзели, карти или откриване на скрити предмети са средства, които развиват детския аналитичен ум. Децата се учат да мислят и да вземат правилни решения.

Онлайн забавленията са харесвани от различни възрастови групи. Кой каза, че игрите са само за малки деца? Все по – често, възрастните посягат към компютъра като към средство за разтуха и отдих след дългия работен ден. Ако сте жена, признайте си – поне веднъж сте пробвали игрите за момичета. Обличали сте модели, гримирали сте ги и сте избирали правилните прически. Докато за малкото момиченце това забавление е средство за разкриване на заобикалящия свят, за жената онлайн игрите са мястото, където тя може да пресъздаде своя по – добър „Аз“. Избирайки дрехите на манекена, ние проектираме своя образ. Мъжката част от населението се привлича от игрите с войници, стрелба и състезания. Според научно изследване, игрите със стрелба са средство, което премахват натрупаното напрежение през деня. И докато жените биха се пробвали да застрелят някои друг злодей, то едва ли мъжете ще започнат да играят на дизайнери.

Онлайн игрите са средство за забавление. Благодарение на интернет, те са достъпни за всички. Единственото, от което се нуждаете е компютър и интернет връзка. Дали ще карате мотори, ще готвите или ще строите, това зависи от вашето настроение.